Home » Vrijgezellenfeest » Activiteiten vrijgezellenfeest man

Activiteiten
vrijgezellenfeest man

Geen informatie over het vrijgezellenfeest nodig?
Bekijk direct de uitjes!

Activiteiten Vrijgezellenfeest Man!

In dit artikel wil ik je helpen bij het vinden van de juiste activiteiten. Misschien heb je in eerdere blogs al gelezen over de geschikte datum, het budget bepalen of dingen over de organisatie. In het komende artikel zullen de activiteiten vrijgezellenfeest man centraal staan. Zoek je informatie over activiteiten voor dames, ga dan direct naar de juiste pagina. Ben je een vrouw en stiekem benieuwd wat het andere geslacht mogelijk wel leuk vindt, lees dan vooral door!

Wat staat er in dit artikel centraal?

Welke activiteit wordt het?

Om de dag te vullen wil je natuurlijk leuke activiteiten doen. Groepsactiviteiten waar de vrijgezel extra in het zonnetje wordt gezet. Wat is nu de perfecte activiteit en waar ga je deze dag houden? Wij hebben in dit land zoveel opties dat je mogelijk door de activiteiten het bos niet meer ziet.

Ik wil juist niet te commercieel zijn, ik wil een eerlijke kijk geven en jullie helpen bij het vinden bij de juiste activiteit. Bij de keuze van de activiteiten moet eerst worden nagedacht hoeveel activiteiten er worden gehouden, waar je het vrijgezellenfeest gaat houden, welke interesses heeft de “vrijgezel” en past het bij de groep? Kortom laten we beginnen.

Hoeveel activiteiten gaan we doen?

Hoeveel activiteiten gaan jullie in deze dag stoppen? Dit is natuurlijk afhankelijk van je interesses, je budget, de tijd die je hebt en hoe lang de activiteiten duren. Gemiddeld zal bij een vrijgezellenfeest voor mannen twee activiteiten worden ondernomen (even geen rekeninghoudend met een striptease), dit wordt aangevuld met opdrachten en stappen.

Hieronder zie je een tabel waarin ik per activiteit de gemiddelde prijs, gemiddelde tijdsduur zal weergeven. Een citygame of spelshow zal doorgaans 2,5 uur tot 3 uur in beslag nemen. Terwijl een Escape Room binnen een uur klaar is en karten zelfs binnen een kwartier voorbij is (excl. het vervoer ernaar toe).

Om een dag te vullen zou ik aanraden om een activiteit te pakken die wat langer duurt en niet alleen te kijken naar de prijs, maar juist naar de prijs als je het met elkaar vergelijkt per uur.

Tabel vrijgezellenfeest activiteiten man 2.0

Waar gaan jullie de activiteiten houden?

Ga je voor een bekende of juist voor een onbekende plek? Ga je voor de stad of toch voor een kleinere plaats? Bij een vrijgezellenparty in een stad krijgt de aanstaande bruidegom nog meer bekijks (er zijn immers meer mensen in de stad dan in een dorp). Hij staat dus mogelijk nog meer voor lul, al zal bijna iedereen wel begrijpen dat het om een vrijgezellenfeest gaat.

Houd je het dichtbij huis (in een wijk van een stad, dorp of gehucht), dan is de kans groter dat je een bekende tegen komt. Wil je dit? Wil je die ex tegen het lijf lopen waar de aanstaande bruidegom jaren een relatie mee heeft had? Wil je iemand tegen het lijf lopen, die misschien niet op het vrijgezellenfeest mocht komen terwijl ze toch al jaren bevriend zijn?

Aan de andere kant heeft het houden van een vrijgezellenfeest dichtbij huis ook zijn voordelen. In een dorp (wijk of etc) heb je minder keuzes en dat maakt het makkelijker voor de organisatie. Minder restaurants om te eten, minder cafés om opstap te gaan, kortom de keuzes zijn sneller gemaakt. Bovendien zijn de activiteiten dichtbij huis, wat veel makkelijker is met thuis eten of het vervoer naar huis, zeker op het eind van de dag.

Kortom, dichtbij huis of een onbekende plek, stad of dorp. In alle keuzes zijn er zowel voor en nadelen te bedenken. Waar je mogelijk opstap wil of waar de activiteiten plaatsvinden, zijn hierin natuurlijk belangrijke punten om te bepalen waar je het vrijgezellenfeest gaat houden.

Het beperkt ook de keuzes qua activiteiten, soms ben je aan een locatie gebonden qua activiteiten, maar Leef 7 bijvoorbeeld komt ook graag naar jullie toe en kan je dus zelf de locatie kiezen. Kortom waar in de buurt (globaal) willen jullie het vrijgezellenfeest ongeveer houden?

Welke interesses heeft de vrijgezel?

Zojuist heb je al een aantal activiteiten voorbij zien komen. Wat natuurlijk belangrijk is bij het kiezen van de activiteit is rekening te houden met de interesse van de vrijgezel (en zeker ook jullie eigen interesses). Probeer eens te bedenken wat jullie vrijgezel het leukste uitje zou vinden?

Zit de aanstaande bruidegom om de twee weken voor de buis gekluisterd om te zien of Max Verstappen de Formule 1 race zal winnen, dan zal Karten, een slipcursus of rijden in een sportwagen misschien interessante uitjes zijn.

Staat jullie vriend jaarlijks op het vondelpark samen met mede “molloten” de laatste aflevering van Wie is de Mol te bekijken”? Dan zal het Wie Molt Er uitje in de smaak vallen. Hieronder volgt een lijstje met interesses en activiteiten.

De vrijgezel is...

De karaoke fanaat!

De gezellige van de groep? Lachen en af en toe wat meezingen, hiervoor lijkt een spelshow zoals Puur Toeval zeer geschikt. Of een citygame, zoals de Toerist.

Het lopende genie!

De slimme van de groep. Misschien moeten jullie maar eens kijken of je de Mysterieuze Cluedo Moord kunt oplossen of kunnen jullie ontsnappen uit een escape room?

De man in de derde helft!

De uitgaansfreak en bierdrinker. Lekker bier drinken en genieten, misschien is de bierfiets het juiste om hem te vermaken.

De TV Gaper!

De persoon die het altijd over een programma`s heeft. Al eens gedacht aan een Hangover game of het Wie Molt Er uitje. Beide bekend van tv of film. Zo zijn er nog tal van spellen.

De voetbalverslaafde!

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Levend tafelvoetbal of bubble voetbal zijn in ieder geval leuke varianten op het originele voetbal.

De fitness boy!

De krachtpatser van de groep. Misschien zijn de Highlandgames wel wat voor jullie. Laat daar je oerkrachten maar eens zien of neem het tegen elkaar op in sumoworstel gevecht.

De Untappd koning!

De bierproever van jullie groep. Al zal voor hem er weinig nieuws tussen zitten, zal de bierproeverij in de smaakvallen. Een rondleiding door een bierbrouwerij kan zeer interessant zijn.

De energieke sporter!

De sportieveling van de groep. Een sportief uitje zoals een survival parcour of een strijd op het luchtkussenparcour zal hem vast vermaken.

De Call of Duty topper!

De actieheld en gamer van de groep. Geef hem maar een geweer in zijn hand. Paintballen, kleiduif schieten, maar weet de vrijgezel iets te raken?

Welke interesses heeft de groep?

Zojuist heb je de activiteit bedacht die de vrijgezel het leukst zou vinden, vinden jullie dit zelf als organisatie ook leuk en past het binnen het budget? Voilà de activiteit is bijna rond.

Een andere manier voor de organisatie om tot een uitje te komen is door in onderstaande lijst (natuurlijk kan je het zelf aanvullen) vijf uitjes per persoon te kiezen zonder te overleggen. Het uitje wat je op 1 zet krijgt vijf punten en uitje wat je op twee zet krijg vier punten en zo verder. Vervolgens tel je alle uitkomsten van alle organisatieleden bij elkaar op en kan je dus een redelijke top 3 maken. Tja en dan is het een kwestie van elkaar overtuigen. Niet bekend met de activiteiten hieronder, zoek ze dan even op voordat je een keuze maakt (Leef 7 biedt enkele activiteiten aan, maar zeker niet allemaal).

Beruchte striptease act doen of afknapper?

Een vrijgezellenfeest wordt vaak in verband gebracht met een striptease act. Een keuze die je zelf zal moeten maken als organisatie. Persoonlijk zeg ik nee, maar dat is per groep verschillend.

Houd rekening dat zoiets al snel 170 euro of meer kost voor een half uurtje (omgerekend €18,88 per persoon bij 9 betalende). Een slag op de begroting. Voor de groep leuk en lachen, maar vind de vrijgezel dit ook zo`n goed idee? Het zal je niet verbazen dat dit vaak de reden is dat ‘vrijgezellen’ tegen het vrijgezellenfeest op zien.

Wat doe je liever een half uur kijken naar deze show of extra activiteiten of meer drinken? Als je toch besluit om deze act in te huren hou dan rekening met:  

  • Tip 1: De dames op de afbeelding wijken vaak af van de werkelijkheid. Ze zien er op het plaatje vaak net iets beter uit dan in het echt. Laat je niet teleurstellen!
  • Tip 2: Regel een locatie waar je met je groep privacy hebt. Anders loopt zoiets helemaal in de soep en zal de vrijgezel het zeker niet waarderen.

Extra tips voor de activiteiten

  • Tip 1: Bij de meeste activiteiten mag je niet dronken zijn, let hierop bij het plannen van de activiteiten mocht je vroeg willen beginnen met drinken. Zo zal een wie molt er uitje serieuzer zijn dan een puur toeval spelshow waar wat drinken juist de stemming bevorderd.
  • Tip 2: Denk aan de veiligheid, vermijd activiteiten waar je een hoge kans hebt op blessures (zeker wanneer de bruidegom blessuregevoelig is). De bruidegom gaat bijna trouwen, zou toch leuk als hij dat zonder gebroken been of arm zou kunnen doen.
  • Tip 3: Als je activiteiten kiest bekijk dan ook of iedereen tegelijk kan mee doen. Stel je gaat een escape room doen (zijn doorgaans tot 8 personen), als jij met 11 bent en de helft van de groep moet een uur wachten is dit best een lange periode.
  • Tip 4: Zorg voor ruimte tussen de activiteiten en plan genoeg tijd in, meestal lopen de dingen nog weleens uit.
  • Tip 5: Het vrijgezellenfeest is samen dingen ondernemen, als je de gehele dag in groepen wordt opgedeeld en je ziet de andere helft niet of nauwelijks is natuurlijk minder gezellig.
  • Tip 6: Doe geen activiteiten waar je een paar uur voor moet rijden, de energie raakt wat verloren (met name op de terugweg).
  • Tip 7: Leef 7 biedt uitjes aan op locatie, zo voorkom je dat mensen constant moeten bobben om van de ene activiteit naar de andere te gaan, bovendien heb je zelf de keus waar je het wilt houden.

Een keuze gemaakt?

Is de activiteit gekozen, zijn jullie eruit en weten jullie welke activiteit het gaat worden? Dan is er zojuist een flinke stap voor een succesvol vrijgezellenfeest. Bekijk direct of je gekozen activiteit al wordt aangeboden door Leef 7. Kortom voor een overzicht van de Uitjes van Leef 7, ga direct naar de uitjes op de website.

Uitje van Leef 7

Voordat ik afsluit in een artikel waarin ik een aantal situaties hebt geschetst, waarin met name de vraag stond, waar gaan we het vrijgezellenfeest houden en wat vind de vrijgezel en de groep leuke activiteiten. Wil ik je er ook ook op wijzen dat het na het regelen van de activiteiten nog niet voltooid is. Wat te denken van eten en drinken of de opdrachten tussendoor? Een stap naar een succesvol vrijgezellenfeest is ingezet, maar de activiteiten zijn slecht een onderdeel.

Heb je nog eigen ervaringen, vragen of gewoon zin om te reageren, schroom niet en laat je stem horen in een reactie

Reageer op het bericht

Onze Laatste blog`s

Regel het uitje van je dromen

Plaats een reactie

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?