Facebook
Twitter
LinkedIn

Belevenis

Wat is ‘belevenis’?

Voordat de term belevenis wordt uitgelegd, moet er worden gemeld dat het vaak met beleving door elkaar wordt gehaald, logisch want het lijkt qua spelling veel op elkaar en heeft zeker veel van elkaar weg. Sterker nog in het Engels is er maar één term voor belevenis of beleving namelijk Experience.

  • Belevenis betekent wat de vrijetijdsaanbieder doet om jou iets geweldigs te laten ervaren.
  • Beleving betekent hoe jij het als persoon ervaart.1

De belevenis

De aanbieder bijvoorbeeld Leef 7 kan een belevenis regisseren. Om een voorbeeld te geven pakken we ‘Guus Meeuwis Groots Met Een Zachte G’ erbij. De organisator kan bepalen welke nummers er worden gespeeld, wie de gastartiest is, hoe het decor eruit ziet etc. De aanbieder heeft dus van te voren bedacht hoe hij/zij de belevenis wil vorm geven. Dit gaat vaak vanuit een overkoepelend concept of met thematiseren, storytelling, co-creatie en personeel of andere belevenis tools.

De beleving

De beleving gaat over hoe iemand het persoonlijk ervaart. Het is de persoonlijke, individuele en emotionele reactie op de belevenis. Als jij vindt dat Guus Meeuwis niet zo mooi zingt dan kan heel Groots met een zachte G er tegen vallen, als iemand anders bij hetzelfde concert aanwezig is en juist wel vindt dat Guus goed kan zingen, dan wordt het helemaal anders ervaren.

Belevenis

De beleving en belevenis zijn dus zeker verschillende dingen, al wordt er voor iemand die niet uit branche komt vaak over één term gesproken. Persoonlijk zou ik het omschrijven als:
Belevenis is de route naar een beleving.

 

Rowin Holtslag

Rowin Holtslag

Leisure expert & eigenaar Leef 7

Datum Bericht

Boek nu je uitje van je dromen!

Plaats een reactie

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?