Bezienswaardigheden in Heeze

Geen informatie nodig over wat je kan bezichtigen? bekijk dan direct de uitjes

Home » Vrijetijd in Heeze » Bezienswaardigheden in Heeze

Leef 7 Uitjes en Evenementen Merk Logo

Activiteiten in Heeze

Of zoek je:

Bezienswaardigheden in Heeze

In dit artikel geef ik graag tips over de bezienswaardigheden in Heeze/Leende. Je bent opzoek hoe je jouw verblijf of dagtrip in gemeente Heeze/Leende nog aangenamer maakt? Dat komt mooi uit, Heeze heeft namelijk een mooie natuur en geschiedenisrijke cultuur, waar ik je graag over wil vertellen. Ben je op zoek naar activiteiten in Heeze of heb je meer interesse in evenementen in Heeze, ga dan direct naar desbetreffende pagina.

Wat staat er in dit artikel centraal?
In dit artikel o.a.:

Kasteel Heeze

Bekijk het Kasteel

Het Kasteel in Heeze

Allereerst het rijksmonument het Kasteel van Heeze, ook bekend onder de naam Kasteel Eymerick. Met dit gebouw dat in 1665 gebouwd werd geeft het Heeze een rijke geschiedenis. Door dat het zeer goed intact is gebleven en door de mooie uitstraling mag je de niet overslaan bij een bezoek aan Heeze.

Natuurgebied
Strabrechtse Heide

Natuurliefhebbers opgelet voor de strabrechtse heide. Bezoek je Heeze Leende vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan het 1500 ha grootte natuurgebied, de strabrechtste heide. Volg je een wandelroute door de vennen, of fietst je langs de mooie heide? Het staatsbosbeheer zorgt ervoor dat het natuurgebied vol naaldbomen er piek fijn voor je uit ziet.

Natuurgebied
Strabrechtse Heide

Bekijk de routes

Herbertussenbossen

Bekijk de site

Herbertussenbossen

Nog meer natuur?! Naast het bekende strabrechtste heide zijn ook de Herbertusbossen een bezoekje waard. Gelegen dichtbij het kasteel van Heeze. Een bos vol naald en loofbomen van circa 350 ha. Spot jij de Bosuil, de boomklever, de zwarte specht of de ijsvogel? Wil jij dit Brabantse landschap bewonderen, bezoek dan zeker gemeente Heeze-Leende!

Wat te zien in
regio Heeze

De belangrijkste dingen die je in Heeze Leende kan bezoeken zijn hierboven weergegeven, maar er zijn meer dingen die je misschien bekoren in de buurt. Wat dacht je van het Daf Museum in Geldrop of Dierenrijk in Nuenen. Kortom bekijk direct de bezienswaardigheden inde omliggende plaatsen: Geldrop-Mierlo, Someren, Cranendonck, Hamont-Achel, Valkenswaard, Waalre, Eindhoven.

Heeze op een aparte
manier verkennen

Wil je eens op een andere manier Heeze en Leende verkennen? Dit kan bijvoorbeeld door een uitje zoals Cluedo te spelen. Cluedo het spel waarbij je in teams opzoek gaat naar de moordenaar. Waar in Heeze is deze gruwelijk daad gepleegd en wie was de dader? Cluedo brengt je op verschillende plaatsen in de stad waardoor je vanalles wat mee krijgt. Mis dit uitje niet bij een bezoek aan Heeze

Tot Slot, Bezoek Heeze!

Ik hoop dat je hiermee weer een stap in de goede richting hebt gezet. Dat je weet wat wil bezoeken en dat je een fantastisch dag of week tegemoet gaat.

Mis je nog bezienswaardigheid, laat het me weten! Heb je nog eigen ervaringen, vragen of gewoon zin om te reageren, schroom niet en laat je stem horen in een reactie! Wat moeten mensen in Heeze zeker niet over slaan?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Beoordeling

Op google beoordeeld met een:

Beoordeeld met

Onze Laatste blog`s

Regel het uitje van je dromen

De escape room voor thuis!

Voor €17,50!

Plaats een reactie

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?