Home » Vrijgezellenfeest » Een vrijgezellenfeest bij een geregistreerd partnerschap

Vrijgezellenfeest bij een geregistreerd partnerschap

Een vrijgezellenfeest bij een geregistreerd partnerschap

Geen informatie over het vrijgezellenfeest nodig?
Bekijk direct de uitjes!

Wordt er een vrijgezellenfeest georganiseerd voor een geregistreerd partnerschap?

We zien een trend de laatste jaren dat steeds meer koppels een geregistreerd partnerschap aangaan en niet kiezen voor een bruiloft. Is het geregistreerd partnerschap het nieuwe trouwen of is het totaal iets anders? Hoort een vrijgezellenfeest nog wel bij een geregistreerd partnerschap? In dit artikel kijken we of het gangbaar is om een vrijgezellenfeest te organiseren voor personen die een geregistreerd partnerschap aangaan. Dit artikel is natuurlijk geen verplichting die je moet opvolgen, het is een mening. Waar je iets mee kan doen, maar het is nog altijd aan jezelf of je dit ook doet.

Wat staat er in dit artikel centraal?
In dit artikel o.a.:

Allereerst geregistreerd partnerschap wat is nu het verschil met trouwen?

  • Tradioneel. Een bruiloft is iets meer traditioneel van aard. Zo wordt er vaak gekozen voor een trouwjurk trouwpak, trouwringen en natuurlijk het jawoord. Bij een geregistreerd partnerschap geven mensen hier hun eigen invulling aan. Een bruiloft bestaat al sinds de middeleeuwen. Een geregistreerd partnerschap is pas sinds een aantal jaar mogelijk.Een vrijgezellenfeest is van oudsher ook een traditioneel gebeuren. ‘Je bent nog een dag vrijgezel’ Past het nog in deze moderne tijd? We zeggen daarop volmondig ja, je leest verderop waarom. 
  • Zaken makkelijker te regelen. Daarnaast is een groot verschil tussen een bruiloft en geregistreerd partnerschap dat het vaak makkelijker is met een eventuele scheiding. (bron rijksoverheid) Natuurlijk is dit voor een vrijgezellenfeest minder toepasselijk, je hoopt immers dat je vriend of vriendin de ware heeft gevonden, toch? Dit gegeven maakt dus ook niet uit om wel of geen vrijgezellenfeest te geven. Maar wat dan wel?

Wel of geen vrijgezellenfeest bij een geregistreerd partnerschap?

Zojuist hebben we kleine verschillen genoemd tussen een bruiloft en geregistreerd partnerschap, dit is natuurlijk vooral voor het koppel van belang. Zoals eerder benoemd geef je met een geregistreerd partnerschap meer een eigen draai aan het geheel. En dat is dan ook juist direct belangrijk voor de keuze om wel of geen vrijgezellenfeest te organiseren.

Waarom is er een geregistreerd partnerschap aangegaan? Het is belangrijk om te weten wat voor reden de mensen hadden, die een partnerschap aan gaan. Naast dat mensen natuurlijk van elkaar houden en eeuwig bij elkaar hopen te blijven is een geregistreerd partnerschap ook vaak een middel waardoor het handiger wordt. Handiger hiermee bedoel ik dat het qua wet beter staat uitgeschreven als je bijvoorbeeld een kind hebt, of over financiën.

Dus wordt het partnerschap aangegaan om het feest en de dag of gaat het voornamelijk om handigere contracten.

Geregistreerd partnerschap met feest

Wanneer wel een vrijgezellenfeest

Wordt het geregistreerd partnerschap vergeleken met een bruiloft, met feest etc. Dan kan je het geregistreerd partnerschap en de bruiloft goed met elkaar vergelijken en past een vrijgezellenfeest er nog altijd erg goed bij. Ook een geregistreerd partnerschap wordt maar eenmaal gegeven dus dan mag je best wel wat uitpakken. Zet de vrijgezel maar flink in het zonnetje!

Vrijgezellenfeest bij een geregistreerd partnerschap

Geen vrijgezellenfeest bij een geregistreerd partnerschap

Als partners besluiten door de ‘handige contracten’ een geregistreerd partnerschap aan te gaan en het zelf niet heel groot maken. Dan kan je het geregistreerd partnerschap vergelijken met een samenlevingscontract, een contract dat het ook makkelijker maakt om de financiën van twee personen beter te laten verlopen. Kortom hiermee bedoel ik dat je de zaak op papier hebt geregeld, maar verder geen groot feest of iets geeft.

In bovenstaande geval zou ik als vriendengroep geen vrijgezellenfeest geven. Zij hebben besloten om het intiem te houden zonder feest. Dan past een vrijgezellenfeest er mogelijk minder goed bij. Ze willen het intiem houden, toch?

Bij de een wel en bij de ander geen vrijgezellenfeest

Het kan goed zijn dat degene die het intiem houden er enorm veel waarde aan hechten dat ook vrienden er iets op doen. Door wel een vrijgezellenfeest te geven aan personen die ook een feest geven en geen vrijgezellenfeest geven aan personen die het intiem houden kan voor kleine problemen zorgen. Hoe zou je dit kunnen oplossen?

Dit zou je kunnen oplossen door voor degene die een intiem partnerschap zijn aangegaan een klein feestje te geven. Het feest wat kleiner te houden en minder bombastisch. Dus mogelijk geen konijnenpak of iets dergelijks, of absurde dingen waar de vrijgezel echt in de belangstelling staat, maar meer iets waar de vrijgezel ook op de achtergrond kan fungeren. Bijvoorbeeld een feestje thuis zou al een leuke optie kunnen zijn. Zo wordt er toch aandacht geschonken aan het geregistreerd partnerschap, maar houdt je het ook intiem wat de voorkeur heeft van de vrijgezel.

De prijs voor een geregistreerd partnerschap?

Gemiddeld wordt er €125 per persoon uitgegeven aan een vrijgezellenfeest. Of je het uiteindelijk even duur maakt als een vrijgezellenfeest bij een bruiloft dat is aan het organisatieteam. Over het gemiddelde bedrag wat je uitgeeft bij een geregistreerd partnerschap zijn nog geen cijfers van. Naar alle waarschijnlijkheid zal het bedrag iets lager liggen, dit doordat je vaak zal zien dat sommige het veel kleiner zullen maken en daardoor het gemiddelde sterk naar beneden kunnen halen.

Het is overigens niet zo vreemd als de bedragen verschillen tussen een geregistreerd partnerschap intiem of een geregistreerd partnerschap met feest. In beide gevallen zal men begrijpen dat de omvang van andere aard is.

Dus wordt er een feestje geregeld?

Ik hoop in dit artikel je wat meer op weg te hebben geholpen of je wel of geen vrijgezellenfeest moet regelen bij een geregistreerd partnerschap. Heb je besloten om wel een vrijgezellenfeest te regelen, bekijk dan ook zeker de andere blogs en natuurlijk de activiteiten en het feestje om nooit te vergeten.

Reageer op het bericht

Onze Laatste blog`s

Regel het uitje van je dromen

Plaats een reactie

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?