Home » FAQ

FAQ

Veel Gestelde Vragen

Wij komen graag naar jullie toe, dus jullie bepalen de stad of plaats.

Daarna bekijken we samen waar precies we de activiteit zullen laten plaatsvinden. Sommige activiteiten beginnen bijvoorbeeld in het centrum, waar andere mogelijk voor je eigen deur kunnen beginnen. Voor sommige activiteiten zal er nog een binnen locatie geregeld moeten worden.

Het is per activiteit verschillend hoeveel er wordt gelopen, maar in het algemeen zijn het slechts zeer kleine afstanden en valt het lopen mee.

Heb je één of meerdere die moeilijker ter been zijn, dan geef het even aan. Dan kunnen we er rekening mee houden of mogelijk iets aan het uitje veranderen.

Heb je een buiten uitje geboekt en regent het die dag, dan gaat het normaal gezien gewoon door, tenzij Leef 7 anders beslist.

Natuurlijk proberen wij met je mee te denken. Mocht er een binnen locatie aanwezig zijn dan kunnen we indien mogelijk het uitje nog omswitchen. Eventueel kan er ook worden gekeken om het uitje te verzetten.

Nadat je reserveert krijg je van ons een bevestiging en reserveringsformulier toe gemaild.  In het reserveringsformulier staan de bedragen en datums waarop er betaald moet worden.

De aanbetaling is een vast bedrag van €75 die moet twee weken na boeking worden overgemaakt. De rest betaling wordt een week voor uitje overgemaakt.

Het is vaak op het moment van boeken nog niet helemaal zeker hoeveel personen ermee gaan, dat begrijpen wij maar al te goed. Tot een week van te voren kan je het aantal personen nog wijzigen.

In de laatste week kunnen er enkel mensen worden toegevoegd. Bang dat je teveel betaalt, omdat je over enkele personen nog onzeker bent of die mee kunnen. Geef het aan, dan houden we hier rekening mee.

Wijzigt het aantal laat dit even weten, dit kan belangrijk zijn voor de betaling en voor het meenemen van materialen etc.

(Bijna) Alle activiteiten duren tussen de 2,5 en 3 uur. We zullen tussendoor een kleine pauze inlassen, zodat de energie weer even kan worden opgeladen en dat je even wat leuke momenten met elkaar kan delen.

Indien mogelijk kun je zelf bepalen hoe laat jullie zullen starten. Doorgaans is het geen probleem. Mochten er meerdere uitjes op een dag ingepland staan, dan kan het voorkomen dat een andere tijd niet mogelijk is. Kortom overleg dit even tijdens je contact met Leef 7.

Nee eten en drinken is niet inbegrepen. Mocht je iets willen drinken of eten dat is het geen probleem als je dit zelf meeneemt. Ook al jullie tussendoor ergens wat willen drinken is dit normaal gezien geen probleem. Geef het even aan in de mail of bij de begeleider op de dag zelf.

In feite is iedereen welkom. We hebben al eens uitjes gehad met personen tussen de 9 en 81 jaar.

Er is geen harde leeftijdsgrens, als er bijvoorbeeld bij een activiteit staat dat het vanaf 10 jaar is, mogen kinderen jonger dan 10 jaar ook meedoen hoor. Mogelijk is het spelidee echter moeilijk te begrijpen.

Een van de meest voorkomende twijfels bij organisatie leden is het feit dat het mogelijk niet leuk wordt gevonden. Wij kunnen nu gaan zeggen dat het bij ons niet het geval zal zijn, maar dat is niet.

Je zult altijd hebben dat sommige het leuker vinden dan andere. Wij denken graag mee met de keuze van het uitje. Heb je twijfels dan helpen we je graag met persoonlijk advies.

Wij krijgen vaker de vraag of de uitjes en activiteiten geschikt zijn als kinderfeest (tot 12 jaar).

De uitjes waarbij staat dat het vanaf 10 jaar is, zouden wij niet aanraden voor een kinderfeest, ook al zijn ze 10 tot 12 jaar. Veel van deze uitjes bevatten lastige opdrachten en dat is voor een groep met allemaal kinderen moeilijk te begrijpen. Als er een 1 of 2 kinderen meedoen met een groep volwassene is dat anders dan dat ze een groep hebben met alleen kinderen.

De uitjes die wel geschikt zijn voor iedereen zijn beter voor een kinderfeest, maar hier is de veiligheid ook een belangrijke factor. Als je in teams verschillende opdrachten moet voltooien, is het wel belangrijk dat er per team een ouder mee gaat. Maar het zouden leuke feestje kunnen worden!

Kinderfeest voor jongere kinderen? Kijk eens op https://www.kinderfeestregelen.nl/

Heb je een internationaal gezelschap en wil je het uitje in het Engels houden, dan denken wij graag met je mee.

Geef dit bij de aanvraag even aan, want bijna alle uitjes kunnen in het Engels worden gehouden.

Voor sommige activiteiten is een binnen locatie nodig.  Zowel zit- als staanopties zijn doorgaans prima. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een restaurant, cafeetje, blokhut, grote schuur, flinke partytent of iets dergelijks. Ofwel mogelijk kan het zelfs bij iemand thuis.

Voor sommige uitjes is een binnen locatie nodig. Het huren van een locatie hoeft niet veel te kosten overigens, sterker nog het kan ook vaak gratis. Het is natuurlijk per locatie verschillend, maar ik kan me zo voorstellen als je bijvoorbeeld ergens luncht en er vervolgens een activiteit doet waar je tussendoor wat drinkt dat de meeste restaurants of café`s  tussen 14:00 en 17:00 daar wel blij mee zullen zijn en de locatie graag beschikbaar stellen. Maar goed nogmaals dat zal per locatie verschillend zijn.

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?