Facebook
Twitter
LinkedIn

Leisure

Leisure is de Engelse benaming voor vrije tijd. Leisure is de tijd die iemand geheel naar eigen zin kan besteden. Het is de tijd die jezelf ervaart als vrij zijn en leuk vindt. Het is niet gebonden aan verplichtingen en men heeft zelf de keuze hoe ze deze tijd invullen. Vrijetijd is heel persoonlijk en iedereen ervaart vrije rijd op zijn eigen manier.

Leisure of spare time

In de uitjes en activiteiten branche wordt doorgaans gesproken over Leisure en niet over spare time. Leisure is in dit geval meer de tijd die je recreatief inzet (vergelijkbaar met de subjectieve vrijetijd) en spare time meer de tijd die je niet gebruikt voor iets leuks, maar wat ook geen verplichting is (vergelijkbaar met de objectieve vrijetijd).

Indeling Leisure

Leisure is een vrij breed begrip en domein. Prof. dr. ir. J.T. Mommaas stelde dat je leisure in kan delen in 13 domeinen die je kan indelen op basis van actief naar passief en van plaatsgebonden naar niet plaats gebonden. De termen zullen in het overzicht alle nader worden verklaart.

Model indeling Leisure Sector by Hans Mommaas

Echter in veel leisure bedrijven is er een overlap van verschillende domeinen en zijn vele activiteiten nog lastig in te delen in welk domein deze valt.  Toch geeft het model van Mommaas een duidelijk overzicht wat er zoal in de leisure branche thuis kan horen. Hiermee wordt het ook duidelijk dat ‘leisure’ een breed begrip is.

Rowin Holtslag

Rowin Holtslag

Leisure expert & eigenaar Leef 7

Datum Bericht

Boek nu je uitje van je dromen!

Plaats een reactie

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?