Home » Vrijgezellenfeest » Vrijgezellenfeest, wie nodig je uit?

Vrijgezellenfeest wie nodig je uit

Vrijgezellenfeest, wie nodig je uit?

Geen informatie over het vrijgezellenfeest nodig?
Bekijk direct de uitjes!

Zal ik het vrijgezellenfeest regelen?

De eerste opzet is gezet, jij hebt het initiatief genomen om een vrijgezellenfeest te organiseren en hebt misschien al gepolst wie mee wil helpen. Twijfel je nog of je het organisatieteam moet versterken, lees dan het blog zal ik het vrijgezellenfeest regelen? De organisatie gaat beginnen. De komende stap is de groepsgrootte, wat in dit artikel centraal staat. Hierna zullen we aandacht besteden aan een geschikte datum kiezen en het budget bepalen. In dit artikel wil ik je graag op weg helpen hoe je tot een geschikte groep komt. Een vrijgezellenfeest, wie nodig je uit?

Wat staat er in dit artikel centraal?
In dit artikel o.a.:

Vrijgezellenfeest, wie nodig je uit?

Wie nodig je uit op het vrijgezellenfeest? Zoals wellicht bekend is ga je bij een vrijgezellenfeest een dag (een dag, meerdere dagen of dagdeel) met ‘vrienden’ van hetzelfde geslacht opstap. Maar niet alleen vrienden worden bij zo`n feestje uitgenodigd. Doorgaans worden naast vrienden ook familieleden, schoonfamilie, goede collega`s of andere nauwbetrokkenen uitgenodigd (uiteraard van hetzelfde geslacht). Dit ligt aan de persoonlijk band die de vrijgezel heeft met de mensen. Hoe je tot deze groep komt, kom ik zo op.

Hoe groot is de groep?

Vrienden, familieleden, schoonfamilie, goede collega`s en nauw betrokkenen lijken een hele groep. Zo doen er gemiddeld 10-15 personen mee aan een vrijgezellenfeest. Er worden er wat meer uitgenodigd, maar niet iedereen zal zich betrokken genoeg voelen om ook daadwerkelijk mee te doen. Als bijvoorbeeld eigen familie (vader of moeder) besluit om niet mee te doen, dan is het natuurlijk raar als de schoonfamilie (vader of moeder) wel aanwezig is. Zo`n soort redenen kun je vast zelf nog wel bedenken. Even wat facts over het gemiddelde van 10 – 15 personen.  

 • Vrijgezellendames groepen zijn kleiner

  Gemiddeld zijn dames vrijgezellengroepen iets kleiner dan heren vrijgezellengroepen. Dit is mogelijk te verklaren doordat dames vaak een kleine vriendenkring hebben, met een paar zeer hechte vrienden of dat ze eerder aansluiten bij de vriendengroep van de man (waar nu eenmaal meer mannen inzaten/inzitten).

 • Vrijgezellenfeest in dorpen zijn met grotere groepen

  Gemiddeld zijn vrijgezellenfeesten afkomstig uit steden ook kleiner dan vrijgezellenfeesten afkomstig uit dorpen. Al wordt het wel minder, maar zeker in kleinere dorpen heerst nog altijd het ons kent ons gevoel. Men gaat vaker opstap met familieleden (ooms, tantes, vader en moeder), daardoor hebben deze ook meer betrokkenheid als er een vrijgezellenfeest wordt geregeld.

Maar gemiddeldes zeggen natuurlijk weinig. Of jij nu vijf mensen in je hoofd hebt of 35, het is belangrijk dat je niemand vergeet. Kortom hoe kom ik tot een geschikte groep? 

Is iedereen wel uitgenodigd?

Hoe kom ik tot een geschikte groep, een groep die niet alleen bevriend is met het organisatieteam, maar juist belangrijk is voor de vrijgezel.

 • Vraag het aan de vrijgezel

  Het makkelijkste om tot een groep te komen, is om dit te overleggen met de vrijgezel, het is immers zijn/haar feestje en je wilt niet dat je iemand vergeet. Zou toch zonde zijn als zijn/haar beste collega zou ontbreken. Terwijl de aanstaande bruid of bruidegom nu juist graag deze persoon erbij had gehad. Door te vragen, weet je zeker dat je de juiste mensen hebt uitgenodigd.

  Nadeel, de vrijgezel weet dat er een feestje voor hem/haar geregeld wordt, hij/zij weet wie het organiseert en weet wie er mee doen. Voordeel je hebt de groep snel compleet en je vergeet zeker niemand. Daarnaast kom je makkelijker aan de contactgegevens van deze mogelijk onbekende personen, je kan het namelijk gewoon vragen aan de vrijgezel.

 • De anonieme organisatie

  Wil je nu graag als organisatie anoniem blijven, maar is het voor de vrijgezel duidelijk dat er een vrijgezellenfeest wordt geregeld, dan kan je bijvoorbeeld het via via vragen of een mailadres aanmaken. Bijv. anoniem@hotmail.com Beste…. Wij zijn bezig in het diepste geheim om jouw feestje te regelen, wie mogen wij uitnodigen… etc. Zo kun je redelijk eenvoudig aan de gegevens komen, zonder je identiteit als organisatie te onthullen. Maar zeer waarschijnlijk zullen ze best wel een idee hebben wie de organisatie is.

 • Alles blijft geheim

  Als de vrijgezel niets mag weten over het vrijgezellenfeest en ook niets over de organisatie, dan zal je iets meer research moeten doen. Kortom wil je alles geheimhouden voor de “vrijgezel” dan moeten jullie zelf nagaan en contact opnemen met familie leden, schoonfamilie, collega`s etc. De verassing wie er uiteindelijk bij het feest is zal groter zijn (zeker als er een paar mensen bij zijn die hij/zij niet had verwacht, maar wat wel erg wordt gewaardeerd).

 • Tips Wie nodig je uit tijdens deze vrijgezellen dag

 1. Tip 1. Vraag aan het organisatieteam van het andere geslacht wie hun hebben uitgenodigd, misschien is het contact al voor jou gelegd.
 2. Advies 2. Bel eens met de ouders, schoonouders of baas of zij hierin kunnen helpen.
 3. Hint 3. Bereik via Facebook familieleden of schoonfamilie of LinkedIn voor collega`s
 4. Tip 4. Vraag het niet aan de partner, ook voor deze persoon wordt er mogelijk iets in het anoniem geregeld. Wel zo leuk als ook daar geheim voor blijft.

Een groep met onbekende

Een paar mensen uit de schoonfamilie, een paar vrienden, een paar andere vrienden waar hij/zij veel omgaat, de buren (of andere nauwbetrokkene) en wat collega`s, een mooie mix tijdens een uniek feest. Maar met een groep onbekende, wordt het dan wel gezellig of krijg je dan een feestje waar iedereen uit goed fatsoen heen gaat? Natuurlijk is dit afhankelijk van allerlei factoren, maar over het algemeen hoef je je denk ik geen zorgen te maken. De mensen die meegaan staan vaak open voor een mooie dag en gunnen de vrijgezel een top dag. De vrijgezel als middelpunt waar iedereen zich die dag inschikt. En zeg nu zelf als er lopende dag wat drankje in gaan, wordt iedereen vanzelf gezelliger toch?

Ik hoop dat je hiermee weer een stap in de goede richting hebt gezet. Dat je hebt besloten om het wel of niet te vragen aan de vrijgezel en dat je een top groep bij elkaar weet te krijgen. Want een leuke groep staat eigenlijk al garant voor een leuke dag. Dus wie nodig jij uit?

Heb je nog eigen ervaringen, vragen of gewoon zin om te reageren, schroom niet en laat je stem horen in een reactie!

Reageer op het bericht

Onze Laatste blog`s

Regel het uitje van je dromen

Plaats een reactie

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?