Home » Bedrijfsuitje » Waarom een bedrijfsuitje regelen?

Waarom een bedrijfsuitje regelen?

Waarom een bedrijfsuitje regelen?

Geen informatie over bedrijfsuitjes nodig?
Bekijk direct de uitjes!

Waarom een bedrijfsuitje regelen?

Wel of niet  een bedrijfsfeest regelen?

Waarom een bedrijfsuitje regelen, zoiets kost toch alleen geld en levert toch niets op? Dit is een totaal verkeerde gedachte en in het komende stuk zal ik een aantal punten benoemen, waarom een bedrijfsfeest zo slecht niet is. Sterker nog na het lezen van dit artikel kun je bijna niet meer om een bedrijfsuitje heen. Vergeet ook zeker niet het artikel (het bedrijfsuitje kan bijdragen aan kwaliteit van de onderneming) te lezen. In dit artikel o.a.:

Plezier het primaire doel

Natuurlijk is de belangrijkste reden van een bedrijfsuitje plezier en vermaak, de reden waarom een bedrijfsuitje regelen, zeker nut heeft! Het zal je vast niet ontgaan zijn dat we van een materialistisch samenleving naar een emotionele bedrijfsomgeving zijn gegaan. Van product naar dienst en van een dienst naar het prikkelen van kernwaardes.

We leven in een experience economie waarin vermaak een prominente rol inneemt. Iedereen heeft behoefte naar vermaak en een bedrijfsuitje zou hierin een (leuke) invulling kunnen zijn. Met andere woorden, zo`n bedrijfsfeestje is toch leuk en ontspannend! Nog niet overtuigd? Dit is slechts het begin van een aantal punten waarom je eigenlijk niet om een bedrijfsuitje heen kan.

PR - Uitjes & Activiteiten van Leef 7

Mijlpalen en successen moet je vieren

Iedere mijlpaal of succes ‘moet’ gevierd worden, zo ook voor een bedrijfsuitje. Het ‘moet’ natuurlijk niet, maar we zijn er een soort van gewend aan geraakt, we zijn er mee opgegroeid. Jij wilde vroeger toch ook een verjaardagsfeest met al je vriendjes en vriendinnetjes? Of sta je tegenwoordig ook met champagne te proosten omdat het Nieuwjaar is, wat een gewone dag is net zoals alle andere? Hoeveel geven een groot feest als ze 50 jaar zijn geworden, getrouwd zijn of weet ik wat voor mijlpaal ze hebben.

Kortom voor een bedrijf geldt dit hetzelfde. Jij hoopt toch ook beloond te worden vanwege je goede prestaties afgelopen jaar of omdat het bedrijf mede dankzij jou weer een extra jaar bestaat? Precies beloon het harde werken en beloon de mijlpaal van weer een nieuw jaar (of ieder ander succes) met een bedrijfsuitje. Want successen en mijlpalen vier je niet alleen, maar vier je samen.

Succes

Het bewegende projectiel dat een mens wordt genoemd.

Machines, gereedschappen of computers, zijn niets vergeleken met de emotie bevattende homo sapiens. Het belangrijkste van je bedrijf zijn jij en je collega`s. Geen mens kan leven zonder andere mensen. Het is de informele factor die het succes bepaald.

Men is gelukkiger met leuke collega`s, dan met leuk werk. Dus de mensen om je heen moet je koesteren, in de watten leggen en het zonnetje zetten, ten minste dat zou je met je klanten (“klant is koning”) toch ook doen? Dus waarom dan niet met je collega`s/ personeelsleden. Natuurlijk wel! Die verdienen het ook!

Het bewegende projectiel

Sociale factoren scoren!

Levert een uitje niets op, juist wel! De beste ambassadeurs van je bedrijf zijn je werknemers. Als het goed is zijn zij blij met het bedrijf en tros op de producten. Leuke belevingen (zoals een uitje) worden gemiddeld gezien aan meer dan twee andere personen door verteld. Dus ze vertellen het leuke gedeelte (het informele gedeelte) op bijvoorbeeld een verjaardag, dan zal na het gesprek over het uitje wat dieper in worden gegaan op het bedrijf. Wat doe je nu precies en wat voor bedrijf is het, een sterke vorm van netwerken. Ofwel met een bedrijfsuitje creëer je onbewust meer ambassadeurs voor je bedrijf.

Social community als hun daar werken dan zal het wel goed gaan op het werk en dan zal er wel goede werksfeer hangen. Hoe meer mensen je hoort die bij een bedrijf werken, hoe meer vertrouwen je krijgt in het bedrijf.

Leuke bedrijfsuitjes van Leef 7

Stress op de werkvloer verminderen

Een uitje is een uitlaadklep om even je energie weer op te laden. Een vakantie verlaagd bij uitstek het stressniveau van de werknemers, maar na de vakantie komt er in korte tijd weer veel stress bij. Dit komt omdat je langere tijd het werk laat liggen en doordat je in een vakantie het teamgevoel even ontloopt.

Een uitje verlaagd daarentegen het stressniveau slechts een klein beetje, maar omdat er juist een teamgevoel ontstaat bij het uitje, heeft de werknemer meer het idee dat ze het samen op kunnen lossen. Iets samen oplossen kan stress verminderend werken (behalve voor degene die het moeilijk vinden om werkzaamheden uit te besteden).

Stress verminderen

Tot slot

Kortom waarom een bedrijfsuitje regelen? Het is leuk en effectief! In dit artikel stonden behoeftes meer centraal, er zijn nog tal van andere zaken waarom je eigenlijk niet om een bedrijfsuitje heen kan. In andere artikelen zal ik nog verder ingaan op positieve effecten van een bedrijfsuitje en zal ik benoemen welk soort uitje geschikt is om een bepaald doel te bereiken.

Reageer op het bericht

Onze Laatste blog`s

Regel het uitje van je dromen

Plaats een reactie

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?