Home » Vrijgezellenfeest » Wie organiseert vrijgezellenfeest

Wie organiseert vrijgezellenfeest

Wie organiseert vrijgezellenfeest

Geen informatie over het vrijgezellenfeest nodig?
Bekijk direct de uitjes!

Wie organiseert vrijgezellenfeest

Wel of niet in de organisatie van een vrijgezellenfeest?

Het vrijgezellenfeest wordt doorgaans georganiseerd door vrienden. Het initiatief om een vrijgezellenfeest te houden komt van iemand die van zichzelf zeker kan zeggen dat hij of zij bij dit feestje erbij mag zijn. Dit gaat redelijk natuurlijk en zal waarschijnlijk één van de betere vrienden zijn van de toekomstige bruidegom of bruid. Het initiatief is genomen, maar wie gaat het vrijgezellenfeest regelen, alleen, met zijn alle of maar een paar personen?

Alleen in de organisatie van het vrijgezellenfeest? Niet doen!

De knoop is doorgehakt er komt een vrijgezellenfeest, maar wie organiseert het vrijgezellenfeest? Daar zit je dan je hebt zojuist besloten om alleen het vrijgezellenfeest gaan te organiseren voor je beste vriend… Maar je loopt direct tegen dingen aan. Wanneer ga ik het houden, wie nodig ik uit etc. Vergis je niet er komt veel meer bij kijken dan je misschien verwacht (hierover zo meer). Dus regel het niet alleen, zorg dat er altijd meerdere organisatie leden zijn.

Het organisatieteam vrijgezellenfeest

Iedereen in de organisatie van het vrijgezellenfeest? Niet doen!

Het is niet handig om het met zijn allen te regelen, want dan komt er doorgaans weinig van. De mens is namelijk nog altijd een kudde dier en het is wachten tot dat iemand het initiatief neemt, anders gebeurt er vaak vrij weinig. Vervolgens zal driekwart van de mensen het allemaal wel oké vinden en volgen.

Hoe meer meningen, hoe meer dingen om rekening mee te houden (en geloof me er zijn al genoeg dingen). Circa een kwart van de groep wil wel invloed hebben. Dan kan je natuurlijk beter met deze groep het regelen, toch?

De kwart die invloed wil hebben, wil zich doorgaans ook inzetten voor de hele dag. Bij de driekwart die ‘geen invloed hoeft te hebben’ zullen er vast een aantal zijn, die slechts een klein gedeelte leuk vinden om te bedenken (bijv. mee denken over de activiteiten), maar dingen regelen, ho maar. Deze luxepaarden zijn niet handig om in je organisatieteam te hebben, want dan kan jij waarschijnlijk de minder leuke klusjes opknappen, geen goede deal toch?

Iedereen in het organisatie team

Wie wordt het organisatie team?

Zoals je wellicht net heb gelezen moet je het dus niet alleen en niet met zijn allen organiseren. Het is dus bij voorbaat aan te raden om minstens 2 organisatieleden te hebben en maximaal 5 (verschilt per groep en organisatie), circa 20% van de deelnemers van de groep is ideaal. Zo kan je samen bespreken en daarna dingen verdelen. Hoe je tot je gehele vrijgezellengroep komt, dat volgt later.

Organisatie vrijgezellen dag

Communicatie onderling van het organisatie team

Natuurlijk kan je via een WhatsApp groep al redelijk wat bespreken, toch is het raadzaam om een aantal keer bij elkaar te komen. Het communiceert wat makkelijker en er is een vast moment dat je het gaat bespreken. Terugkomend op de mens als kudde dier, met een vast moment wordt er initiatief getoond, de eerste schaap is dan spreekwoordelijk over de dam.

Vele zullen van tevoren wachten om iets te doen, want ze zijn onbewust bang dat ze dadelijk al veel te veel hebben gedaan ten opzichte van andere. Dat hun ideeën direct de prullenbak belanden, omdat een paar het helemaal niks vinden of ze willen eerst horen hoe andere ergens over denken. Ofwel contact momenten waar je daadwerkelijk fysiek bij elkaar bent, zijn belangrijk om de voortgang te bewaken.

Mede door de contactmomenten is meer dan vijf organisatieleden ook niet handig. Een moment vinden dat iedereen kan, zonder dat de vrijgezel het weet kan soms wat lastig zijn. Hou hier rekening mee, zodat je weet waar je aan begint bij de organisatie.

Het vrijgezellenfeest was een succes

Heb je nog eigen ervaringen, vragen of gewoon zin om te reageren, schroom niet en laat je stem horen in een reactie

Reageer op het bericht

Onze Laatste blog`s

Regel het uitje van je dromen

Plaats een reactie

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?