Home » Vrijgezellenfeest » Gemiddelde kosten vrijgezellenfeest

Budget Vrijgezellenfeest

Gemiddelde kosten vrijgezellenfeest

Geen informatie over het vrijgezellenfeest nodig?
Bekijk direct de uitjes!

Wat zijn de gemiddelde kosten vrijgezellenfeest?

Naast de datum is het budget een belangrijk punt op de agenda van het organisatieteam. Nog geen idee welke datum geschikt is, bekijk dan zeker het blog Hoe bepaal ik datum voor het vrijgezellenfeest. De komende stap is het bepalen van een budget, wat in dit artikel centraal staat. Een budget is een belangrijke leidraad in het regelen en organiseren van een super vrijgezellenfeest. Hoe bepaal ik het budget? Je leest het hier!

Wat staat er in dit artikel centraal?
In dit artikel o.a.:

Hoe bepaal ik het budget voor het vrijgezellenfeest?

Gemiddeld geven wij in Nederland 125 euro per persoon uit aan een vrijgezellenfeest. Mocht je er een weekend van maken dan ligt het gemiddelde €50 duurder. Je kan het natuurlijk zo duur maken als jezelf wil. Houd rekening dat niet iedereen veel te besteden heeft en dat je voor elk vrijgezellenfeest ongeveer even veel betaald, is wel zo eerlijk toch? De “vrijgezel” wordt doorgaans vrij gehouden deze dag, de bruiloft wordt immers duur genoeg.

Budget bepalen

Budget vrijgezellenfeest

Nu vraag je misschien af hoe kom je aan dit bedrag, want mogelijk lijkt het veel. Ik zal twee lijstjes geven ter indicatie (dit zijn geen vaste gemiddeldes, maar goede voorbeelden), voor 10 personen (waarvan negen betalende), de prijzen zijn per persoon.

Nogmaals dit zijn geen vaste bedragen, maar inschattingen. Je kunt in de voorbeelden al zien dat je zelfs met verschillende dingen al snel naar deze gemiddelden toe gaat. Om een budget te bepalen begin je eerst globaal, hoe laat willen jullie ongeveer beginnen (s` ochtends, s `middags of beginnen jullie pas in de avond?) en wat wil je zeker er in hebben (globaal).  

Kosten vrijgezellendag

Zojuist heb je een overzicht gezien van mogelijke kosten waarmee jullie ook mee te maken gaan krijgen. Laten we maar eens proberen om een budget te bepalen. Hiervoor heb je de minimale kosten en het absolute maximum bedrag nodig.

 • Minimale kosten

  Je kunt uit bovenstaande al afleiden waar jullie ook mee te maken gaan krijgen. Al eerder een vrijgezellenfeest gehouden voor dezelfde groep, dan kan je natuurlijk het budget van de vorige keer aanhouden. Is dit niet het geval, zal je een budget moeten opstellen.

  Om te bepalen wat jullie budget wordt, is het natuurlijk sterk afhankelijk van de invulling van jullie dag (hierover gaat het volgende stuk). Zet alvast de dingen die je zeker niet wilt overslaan onder elkaar (Bijv. wil je zeker uiteten in een restaurant) en tel het maar eens bij elkaar op, dan weet je al wat je minimaal kwijt bent.

  Kortom maak een globale kostenraming. Tip gebruik hiervoor de bedragen die hiervoor zijn genoemd, dan heb je al een redelijk schatting. Nu heb je het minimum bedrag.

 • Maximum bedrag

  Spreek een absoluut maximum af. Wat hebben jullie (als organisatie) er zelf maximaal voorover? Is dit bedrag realistisch? Als jullie 75 euro als maximum hebben en je wilt alles erin hebben (2 activiteiten, een zaal huren, stripper, uitgebreid diner, stappen etc.) dan ga je het natuurlijk nooit halen met dat bedrag.

  Hebben jullie als organisatie een maximumbedrag dat vele malen hoger is dan het gemiddeld budget van 125, bedenk dan (leef je in andere in) of andere dit ook een prima bedrag vinden? Nog geen idee qua maximumbedrag? Houdt dan iets meer dan het gemiddeld budget van €125 aan als maximum.

Het budget gaan bepalen

Het budget ligt logischerwijs tussen de minimale kosten en het absolute maximum. Probeer 10% onder het maximum het uitje te regelen, de rest hou je als onvoorzien. Dus stel je hebt €125 als absoluut maximum, dan is het budget 10% lager, wat uitkomt op €112,50 p.p.

De 10% onvoorzien komt of van pas of je kan het terug geven na afloop. Zeg nu zelf je krijgt liever na de dag iets terug dan dat je nog ergens bij moet betalen omdat je tekort had. Dan moet jij en je organisatie achter jouw geld aan, wil je dat?

 • Het budget in de gaten houden

  Je hebt nu het maximum bedrag, je weet het budget en je weet wat je minimaal kwijt bent, weer een stap verder. Nu kan je zien hoeveel budget je nog over houdt en zal je keuzes moeten maken om het budget (in het voorbeeld €112,50) niet uit het oog te verliezen.

Vrijgezellenfeest met overnachting

Een vrijgezellenfeest met overnachting? Dan hoeft dat niet meteen Las Vegas te zijn, maar een vrijgezellenfeest gecombineerd met een weekendje weg in een groepsaccommodatie zie je voortaan steeds vaker.

Hierbij kan je veel meer relax momenten inlassen en is er meer ruimte voor privacy. Het budget zal daardoor wel stijgen, maar door de spreiding hoeft het niet eens zo heel veel meer te kosten. In dit stuk zal ik niet dieper ingaan over een groepsaccommodatie, daar zal ik een aparte blog voor maken. Maar nogmaals houdt rekening dat je gemiddeld €50 duurder kwijt bent.

Mocht je een vrijgezellenfeest regelen met overnachting, dan is het belangrijkste dat je een accommodatie vindt. Dit is natuurlijk die dagen je thuisbasis en dat is dus het begin van je organisatie. Zonder locatie kan je veel moeilijker de activiteiten enz. plannen. Maar goed terug over het budget.

Extra tips om te besparen

Je kan de vrijgezellendag zo duur maken als je zelf wil, maar je kan natuurlijk ook besparen. Hieronder zullen nog een paar besparingstips volgen.

 1. Tip 1. Tel het stapgeld niet hierbij op. Maar laat ze dit zelf betalen. Doordat het niet op de grote stapel komt lijkt het veel minder duur. Doordat men het in twee delen betaald en die dag al flink aan het genieten is, komt het veel minder duur over. Nadeel hiervan is dat het lastiger is om de “vrijgezel” vrij te houden.
 2. Tip 2. Geef de vrijgezel een sjerp in plaats van een heel pak, een kleine besparing, maar kleine beetjes maken veel.
 3. Tip 3. Zowel het eten als drinken in de horeca (sorry horecapartners) brengen een hoop kosten met zich mee. Als je dit bij iemand thuis kan doen dan zal dit veel besparen. Het kost wel meer voorbereidingstijd (inkopen, klaarzetten en klaarmaken) en na afloop meer rommel, maar ja je moet er iets over hebben voor een goedkoper vrijgezellenfeest…
 4. Tip 4. Schrap de gênante striptease act waar de vrijgezel toch niet op zit te wachten.
 5. Tip 5. Leef 7 komt ook op locatie, dus hiermee kan je flink besparen op eventuele reiskosten die je lopende de dag maakt.
 6. Tip 6. Regel Bob`s voor het stappen. Een inkoppertje toch? Taxi`s zijn in Nederland nu eenmaal prijzig.
 7. Tip 7. Voor een dag vullend programma kan je beter activiteiten kiezen die wat langer duren dan bijv. bungeejumpen waarbij je veel geld kwijt bent, maar wat slechts enkele minuten duurt.

Het budget bepaald?

Ik hoop dat je hiermee weer een stap in de goede richting hebt gezet. Dat je een budget hebt bepaald en alvast een globale planning hebt gemaakt. De fundering voor een succesvol vrijgezellenfeest is gelegd. Nu door naar het regelen van de activiteiten, horeca en andere zaken.

Heb je nog eigen ervaringen, vragen of gewoon zin om te reageren, schroom niet en laat je stem horen in een reactie!

Reageer op het bericht

Onze Laatste blog`s

Regel het uitje van je dromen

Plaats een reactie

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?