Home » Vrijgezellenfeest » Zal ik het vrijgezellenfeest regelen?

Zal ik het vrijgezellenfeest regelen

Zal ik het vrijgezellenfeest regelen?

Geen informatie over het vrijgezellenfeest nodig?
Bekijk direct de uitjes!

Zal ik het vrijgezellenfeest regelen?

De vrijgezellen dag wordt vrijwel altijd georganiseerd door vrienden of door familie. Ben jij die persoon die graag die taak op je neemt, die het organiseert of twijfel je en weet je nog niet of je gaat meehelpen met de organisatie? Dan geef ik je graag een paar tips waarom het wel te organiseren en waarom juist niet. Zijn jullie er nog niet over uit hoeveel het personen het gaan regelen? Bekijk dan eens Wie organiseert het vrijgezellenfeest. Maar goed nu eerst de tips, zal ik het vrijgezellenfeest regelen?

Wat staat er in dit artikel centraal?
In dit artikel o.a.:

MOET ik het vrijgezellenfeest regelen?

Een vrijgezellenfeest regelen is iets anders dan het plaatselijke feestje regelen van je sportclub of een uitgeblust familie uitje, omdat je toevallig uitgeloot bent. Misschien heb je het weleens mee gemaakt, je doet mee met een groepsuitje en op het eind wordt er geloot wie het volgend jaar ‘moet’ organiseren of de winnaars zijn direct gekoppeld aan een organisatie rol van het volgende jaar.

Het ‘moeten’ regelen is vaak een struikelblok voor vele, want eerlijk de meeste zijn niet zo`n regeltypes en het is niet altijd even leuk (hier later meer over). Al is het soms maar goed dat iemand wordt gekozen, want als niemand kiest gebeurd er misschien wel helemaal niets.

ik MOET iets regelen

Bij een vrijgezellenfeest werkt het anders, het ‘moeten’ wil ik hierin graag veranderen naar ‘mogen’ en ‘iets over hebben voor je vriend of vriendin’.  Wil jij dat je beste vriend of vriendin wordt vergeten tijdens een feestje die hij/zij waarschijnlijk maar één keer in zijn leven heeft, omdat niemand het wilde regelen? Dan zou ik misschien twijfelen aan de vriendschap, maar los van dat dan is het antwoord waarschijnlijk… nee ik regel niets!

Of gun je hem/haar een super dag en wil jij hem/haar een super dag bezorgen, waar jezelf ook nog enorm kan genieten? Dan lijkt het antwoord simpel. Om in trouwsferen te blijven, Ja ik wil! Maar zeg niet te vroeg ja… er is meer.

Waarom wil JIJ het vrijgezellenfeest organiseren?

 • Waardering van de aanstaande bruid of bruidegom

  In het artikel ‘waarom zullen we een vrijgezellen dag regelen’ werden al een aantal redenen genoemd waarom je niet om een vrijgezellenfeest heen kan. Het moet worden geregeld, maar de belangrijkste motivatie moet de ene vriend/vriendin zijn. Je moet iets over hebben om het te regelen voor deze persoon.

  Daarentegen zal juist ook deze persoon jou als organisatielid erg waarderen. Door het regelen (mits het niet te vunzig is) krijgt de aanstaande bruid/bruidegom nog meer respect voor jou. De vriendschap wordt nog hechter en beter. Wie wil dat nou niet….

 • Alles in eigen hand

  Ondanks dat we iets regelen voor andere kijkt menig mens ook individueel naar situaties. Je mag misschien wel iets organiseren voor je beste vriend(in), maar je wilt zelf ook een leuke dag hebben. In een ander artikel zal ik spreken over het budget, maar dat zo`n dag geld kost, is duidelijk. Dan kan je toch maar beter zorgen dat het geld goed wordt besteed, toch?

  Dus als jij besluit om in het organisatieteam te stappen dan heb je in eigen hand wat er gaat gebeuren. Misschien kan je dan de andere overtuigen om niet ouderwets gaan te bowlen… maar een unieke en lachwekkende spelshow te organiseren. Kortom zit jij in organisatieteam dan heb jij ook een stem, een stem die gehoord mag worden!

Waarom zou IK het vrijgezellenfeest organiseren?

 • De angst van het regelen

  De angst van het regelen is samen met de tijd die je er in moeten steken de belangrijkste redenen waarom mensen doorgaans de organisatie liever aan zich voorbij laten gaan. Dadelijk organiseer ik iets wat minder leuk wordt gevonden, dadelijk valt door mij het vrijgezellenfeest in het water…. En zo kan ik nog even door gaan.

  Ik wil de druk op jou en de mogelijke organisatierol niet verhogen, maar het klopt dat mensen verwachtingen stellen en hopen op een fantastisch dag. Hierin heb jij een groot verantwoordelijkheid gevoel. Hoe kan je de druk verlagen?

  Door de zaken goed te regelen en daarvoor ben je aan het goede adres. Zo schreef ik een e-book een stappenplan naar een succesvol vrijgezellenfeest. Als je dit goed doorleest dan zullen grote fouten (zoals bijvoorbeeld vervoer vergeten te regelen) worden voorkomen en wordt het zeker een mooi feest. Jij en de rest van het team kunnen het onvergetelijk maken. Schud de angst van je weg, als jij je best doet (er tijd insteekt), dingen probeert te regelen dan zal het vast goed komen.

 • De klagende medemens

  Houd rekening dat er ook nog altijd wat mensen zijn die graag klagen (is dit typisch Nederlands? afijn), van de groep die het niet organiseert. Dit gebeurt vaak kort voor het vrijgezellenfeest. Dit zijn de mensen die dan nog eens graag zijn stem laten horen. Ja… maar was dit niet leuker geweest? Hoezo hebben jullie dit niet gedaan? Eigenlijk krijg je ineens een bak stront over je heen. Dit komt voort uit individualisme en bang zijn voor verrassingen. Ze zijn een soort van bang dat er iets wordt geregeld dat hun minder vinden. Bang dat ze niet precies weten wat er gaat gebeuren. Ze hebben vaak niet in de gaten dat het vaak om keuzes gaat. De organisatie heeft keuzes moeten maken vanwege het budget (hier later meer over) en daardoor zijn sommige dingen weggevallen. 

  Tegen dit geklaag is vrij weinig tegen te doen, vaak bedoelen deze mensen het niet zo erg als het op dat moment vaak klinkt. Weet dan in ieder geval dat het een soort angst is. Lach er onderling wat over…als iemand klaagt denk dan gewoon dat hij/zij bang is, wat een mietje is het toch, hé? Nee serieus leg het alsjeblieft naast jullie neer en regel een knallend feestje, dat die persoon achteraf denkt wauw dit is mega goed geregeld.

 • Bleh het regelen van een uitje kost tijd

  Zoals gemeld kost een vrijgezellenfeest regelen tijd en is dit misschien wel de reden waarom menig een het liever niet regelt. Je hebt het niet binnen no time geregeld. Ga uit van een paar maand van tevoren, dat je moeten beginnen.

  In het artikel ‘het organisatieteam’ had ik al aandacht geschonken dat de organisatie tijd kost. Je moet een aantal keer (fysiek) afspreken om wat dingen op een rijtje te zetten. Je moet actie ondernemen, horeca bellen voor het eten, Leef 7 (of een ander bedrijf) mailen voor de leukste activiteiten etc.

  Terugkomend op een eerder gedeelte van het artikel. Ben je bereid en heb je de tijd om voor een beste vriend wat te tijd te besteden? Of begint je excuses repertoire nu al te werken… maar ik heb zo druk met mijn werk, ik moet nog dit en dit doen… etc. Bepaal het voor jezelf. Ik denk dat je voor een echte vriend wat tijd moet maken, dat zo hij/zij ook vast voor jou doen, maar dat is mijn mening. Follow your heart en je weet of je in het organisatieteam thuishoort of niet.

Help, Waar blijft mijn waardering?

Na het lezen van het bovenstaande heb je besloten om het regelen, het is toch een beste maat waar je wel even tijd voor vrij maakt. Je geeft een knallend feestje, de vrijgezel is enthousiast, enkele bedanken jullie nog snel even en dan na een paar dagen vraag je je af… wanneer komt die waardering van andere? De onzichtbare kracht van succes. Je krijgt misschien niet alle credits die je verdiende, maar als ze vijf jaar erna nog altijd over dat ene vrijgezellenfeest buurten… weet jij genoeg. Het was knallend!

Het vrijgezellenfeest was een succes

Voordat ik afsluit in een artikel waarin ik een aantal situaties hebt geschetst, waarin met name de vraag stond, heb ik dit over voor mijn vriend, een beste kameraad? Hoop ik dat je denkt, zal ik meehelpen met de organisatie van het vrijgezellenfeest, zal ik meehelpen zodat het uitgebluste familie dag weer bruisend wordt, zal ik meehelpen met dat uitje van sportclub waar men het jaren erna nog over heeft… ik hoop dat je dan zegt Ja ik wil.

Heb je nog eigen ervaringen, vragen of gewoon zin om te reageren, schroom niet en laat je stem horen in een reactie

Reageer op het bericht

Onze Laatste blog`s

Regel het uitje van je dromen

Plaats een reactie

Leef 7 gebruikt Cookies. Wil je de beste website ervaring?